ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A' hallás' élőműszereiről, hallásról, ezeknek bajairól, 's orvoslásokról [Reprint]

: A' hallás' élőműszereiről, hallásról, ezeknek bajairól, 's orvoslásokról [Reprint]

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

119 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Külső érzékenységeink által gyűjtögetett isméreteit felfogván agyvelőnkben emberi értelemre derült érzelmi-életünk (sensuum omnium jubar, vita sensifera) értelme honjából a' szerént hat ki a ' nagy, és bé vissza a' kis világba (macro et micrososmus) megterhesedett lelkünk, a' mint ötet élőműszereink, érzékenységeink, 's isméretei határozzák. Egy született vak, a' fülét szuró trombita harsogást vörösnek mondaná: több sárgaságban lévő, mindent sárgának lát: egy zavarodott hallású, a' bal fülébe suttogott beszédet, jobb fülén fájdalmasan érti: egy hibás száj izünek a' torma édes, a' czúkor keserű, 's a' t. Lelkünket, elménket, indulatunkat, akaratunkat ingereivel élőműszereinknél fogva munkásságba hozó főbb érzékenységeink nélkül, életünk fél, 's nem emberi, hanem csak állati (animalis), és növevényi (vegetativa) maradna: mely az egész érző ideg rendszeren elömlött, 's a' testiség részéről őrt álló közérzés (coenaesthesis), és természeti ösztön (instinctus) által, csupán csak ön magát todósíttatná mivoltáról, 's szükségeiről; e' mellett éldegélne, és tenyészne; mely állati, és plántai élet-nyilatkoztatás, köz a' majommal, köz a' gombával is.

leírás:

A Veszprémben, 1852-ben készült Számmer Alajosnál nyomtatott kötet reprint kiadása.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!