ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A kettős spirál. Személyes beszámoló a DNS szerkezetének felfedezéséről

: A kettős spirál. Személyes beszámoló a DNS szerkezetének felfedezéséről

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Genetika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez a könyv egyetlen eddig megírt könyvhöz sem hasonlít. Első kézből származó beszámoló arról a napról-napra folyó munkáról, amely a század egyik legnagyobb természettudományi felfedezéséhez vezetett. Olyan, mint egy első osztályú háborús riport: személyes, szubjektív, szenvedélyes érzelmekkel telt. Az irodalomban semmi sem adhatja vissza: valójában hogyan is zajlik az alkotó tudomány. Azoknak akik nem olvasnak tudományos könyveket, egy új világot tár fel. Watson huszonöt éves volt, amikor társaival együtt megalkotta a DNS - a dezoxiribonukleinsav - kettős spirális modelljét, a modern biológiai kutatás egyik határkövét. 1962-ben kapott Nobel-díjat az angol Crickkel és Wilkinsszel közösen. Ma a Harvard-egyetem biokémia és molekuláris biológia professzora. Ezt a könyvét 1968-ban adták ki az Egyesült Államokban. Három hónap alatt három kiadás fogyott el, s számos nyelven látott napvilágot. - Watson Angliában töltött éveit írja meg, kutató társainak a portréját rajzolja meg, a modern természettudományok kutatás légkörét, viszonylatait, vonatkozásait érzékelteti irodalmi, írói tehetséggel megírt könyvében. - A könyv az irónia és a szeretet ötvözött stílusában íródott, őszinte szemlélet és széles látókör, alkotó humanizmus jellemzi."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!