ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
A sárga csoda. A penicillin regénye

: A sárga csoda. A penicillin regénye

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

126 p.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

"A penicillin története az orvostudomány új irányának egyik érdekes megnyilatkozása. Három év előtt az Egyesült Államokban még nem volt belőle annyi, amennyi néhány beteg kezelésére elég lett volna, most pedig az egész hadsereg a szövetségesek, sőt a polgári lakosság is szabadon rendelkezik vele. Ez a nagyszerű teljesítmény példát mutat arra, hogy a tudomány, az ipar és a szervezés fáradhatatlan együttműködése milyen ragyogó eredményeket hozhat létre. Közismert tény, hogy a penicillin napjaink leghatásosabb baktériumölő anyaga, mely igazán méltó a hírnevére. Értéke ugyanis nemcsak a kórokozók feletti győzelmében jelentkezik, hanem abban is megnyilvánul, hogy az emberre teljesen ártalmatlan. Ebben a könyvben Ratcliff igen érdekes formában ismerteti velünk azt az utat, melyet a penicillin a felfedezés pillanatától, a laboratóriumi vizsgálatokon és a klinikai kipróbáláson át, ipari terménnyé alakulásáig megtett. A penicillin előállításának kezdeti időszaka kiábrándító küzködéssel volt tele és a termelés módját döcögő kínlódással kellett kikutatni. Végül a tudományos kutatás és az ipari ügyeskedés szépen példázták, hogy közös erővel mekkora eredményeket lehet elérni az orvosi ismeretek gyarapításában és egyre újabb feltárásában. Manapság még nem is lehet felmérni azokat az áldásokat, melyek a penicillin felkutatásából származnak, de ez a könyv éppen ezeket a lehetőségeket vázolja. Nyugodtan állíthatjuk, hogy nincs más szer, mely annyiféle betegséggel szemben ilyen erélyes hatást tudna kifejteni. A penicillin életeket fog megmenteni, idült betegségeket fog megelőzni és erősen megrövidít majd egy csomó bajt és szenvedést, anélkül, hogy a betegnek ártalmára lenne. Valóban páratlan szer ez gyógyszereink között."

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!