ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Felfedező úton a vér körül

: Felfedező úton a vér körül

Kiadás:

Budapest, 1949

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

176 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Glynn könyve valóságos felfedező útra viszi az olvasót. Végigvezet bennünket a vér tudományának történetén, elénkvetíti a természettudományos gondolat fejlődését Hippokrátesz, Galénusz első bátortalan lépéseitől a modern laboratóriumok csodálatos eredményéig. Fényt derít arra a finom, szövevényes mechanizmusra. melynek emberi élet a neve, s amelynek éltető nedve: a vér. A felfedező út során végigéljük magunk is a küzdelmet, amelyet Hervey, Mecsnikoff, Pasteur, Behring, Koch folytatott a vér mélyebb megismeréséért s az emberi életért, részeseivé leszünk magunk is a kemény harcnak, mellyel a haladás, a materialista szemléletű kutatás lépésről-lépésre előreküzdi magát, egyre szűkebbre szorítva szervezetünk, vérkeringésünk életnyilvánulásainak ismeretlen területeit. Glynn gondosan megrostált és olvasmányosan előadott anyagot szolgáltat egész sor olyan kérdéssel kapcsolatosan, mely mindennapi életünkben is sokat foglalkoztat bennünket. Így a vérnyomás, érelmeszesedés, termékenyülés, vérátömlesztés, vércsoportok, toxinok, antitoxinok, véralvadás, gennyképződés, fehér és vörös vérsejtek, szív- és érmegbetegedések, illetve elváltozások, vérképződés, a "falósejtek", az immunitás. az öröklődés, a vitamin stb. problémáit világítja meg a tudós felkészültségével s az igazi író friss stílusával. A könyvhöz Gáspár László írt kiegészítő tanulmányt, melyben a szovjet tudomány leghaladóbb eredményeik ismerteti."

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!