ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Hőgyes Endre élete és munkássága

, : Hőgyes Endre élete és munkássága

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

197 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv több mint életrajz és egy tudós munkásságának ismertetése: Hőgyes Endre, a világhírű magyar orvoskutató tevékenységét a kor tudományos fejlődésébe ágyazva mutatja be, s így a munka a magyar kísérletes orvostudomány kialakulásának idejéről ad színes és érdekes áttekintést. A mű első része Hőgyes életrajzát és bibliográfiai adatait tartalmazza. Látjuk a fiatal orvos indulását a kutató úton és e pálya beteljesedését. Megismerjük azt a nagy közéleti, orvostársadalmi munkát, amelyet Hőgyes és kortársai végeztek. Tanári működését előadásainak és demonstrációinak rendszerén keresztül ismerteti a mű. A könyv második része Hőgyes Endre tudományos munkásságának áttekintését adja. Látjuk a világhírű magyar vesekutató iskola indulását, ismerteti az első röntgenfelvételek történetét, a fertőző betegségek terén végzett vizsgálatait stb. Lényeges fejezetet kapott a könyvben Hőgyes vestibularis és neurológiai munkássága. Ennek során Bárány és Sherrington Nobel-díját is érintve mutatja be a szerző Hőgyesnek nemcsak úttörő, de mindenkori értéket jelentő eredményeit. Több betegség és kórfolyamat példáján mutat rá e kutatások jelen-tőségére."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!