ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Jellem és idegesség. A jellem és az idegesség mibenlétéröl, keletkezéséröl, valamint az idegesség megelözéséröl

: Jellem és idegesség. A jellem és az idegesség mibenlétéröl, keletkezéséröl, valamint az idegesség megelözéséröl

Kiadás:

Budapest, 1918

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Orvostudomány Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

308 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Az idegbajok czímén 1910-ben tartott előadásaim egy részét bocsájtom itt nyilvánosságra.
Habár az előadások fogalma teljességet kíván és ösmert dolgok elmondását sem hanyagolhatja el, az olvasó ezúttal mégsem puszta összeállítást kap. Sok helyen tértem el általánosan elfogadott nézetektől. Be akarom bizonyítani, hogy az idegesség tulajdonképpen nem is igazi betegség, hanem bizonyos fokig normás öröklött tulajdonsága a jellemnek; ezen a fokon túl heredoanomalia, sokszor, de nem mindig, heredodegeneratio.
Ez a szempont arra vitt, hogy a jellemet magát is vizsgáljam. Így oda jutottam, hogy a szerves és szervetlen világban mutatkozó jellemtulajdonságokat összehasonlítsam és egymással összekössem. Talán nem fog megütközni az olvasó azon, hogy fölfogásom a jellemről és annak az idegességgel való összefüggéséről több helyütt vázlatos. Hiszen még alig történt valami a jellem fogalmának természettudományi alapra való helyezése czéljából. Csak ennek megoldása után lehet a jellemnek és az idegességnek összefüggését minden részletben tisztázni. Erre pedig egy embernek egész élete munkája kevés.
Vizsgálataim sok ponton összefüggenek azokkal, melyeket mélyen tisztelt mesterem, Jendrássik tanár az öröklött bajokról végzett és a melyekben magam is több közléssel vettem részt. Tizenöt évi tanításáért, sok elnéző jóságáért hálás szeretettel vagyok adósa.
Azt gondolom, hogy e munka elméleti része a gyakorló orvosnak olyan ösmereteket ad, a miknek birtokában jobban ítélheti meg az ideges ember baját. A második rész, az idegesség megelőzése pedig fontos gyakorlati tárgyról szól. Erről ilyen terjedelmű magyar földolgozás nincs.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

4 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!