ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Orvosi szociológia

Orvosi szociológia

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány Szociológia Medicina Könyvkiadó könyvei

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632412222

tartalom:

˝Az orvosi szociológia az 1950-60-as években főleg azokban az országokban fejlődött, ahol a szociológia korán szaktudománnyá vált, ahol létrejött a betegségek keletkezésének multikauzális elmélete, ahol az epidemiológiai korszakváltás eredményeként megnőtt a civilizációs betegségek súlya. Ezek a tényezők szükségletet teremtettek az orvosi szociológia iránt. Magyarországon a szaktudományi jellegű szociológia az 1960-as évek elején kezdett kialakulni és egy évtized kellett ahhoz, hogy megfelelő akadémiai státusát elérje. A magyar orvostudományban lassan bontakozik ki a pszichoszociális szemléletmód, a többdimenziós orvoslás gyakorlata. A szomatikus szemléletmód uralma megnehezíti a szociológiai szemlélet terjedését. Az epidemiológiai korszakváltás a magyar társadalomban is végbement az 1960-70-es évekre, ma már nálunk is a civilizációs betegségek domináltak...˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!