ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Röntgendiagnosztikai tévedések keletkezése és megelőzése

: Röntgendiagnosztikai tévedések keletkezése és megelőzése

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

185 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632411536

tartalom:

A szerző, aki egyszemélyben gyakorló radiológus és képesített munkapszichológus, 18 év radiológiai tapasztalatát, közel 10 év oktatási tapasztalatát és a témában 7 éven át végzett elméleti és kísérleti munkásságának javát nyújtja az olvasónak. Könyvéről így vall: "Munkámmal azt szeretném bizonyítani, hogy a röntgendiagnosztikai tévedések elkövetése során az emberi hibázás általános törvényszerűségei érvényesülnek. A hibás röntgenorvosi tevékenység nem egyes személyek fogyatékossága, hanem bonyolult, komplex jelenség, melynek szigorú tárgyi és társadalmi összetevői vannak. 9253 beteg röntgenvizsgálatának eredményét vagy a vizsgálat során nyerhető egyéb adatát, önmagam és kollégáim tapasztalatát, bizonyos pszichológiai törvényszerűségeket és a pszichológiai szakmunkák adatait megkíséreltem egy, a hibázás mechanizmusait magyarázó elméletbe foglalni. Megállapításaim egy részét kísérletekkel támasztottam alá. Fenntartva a röntgendiagnosztika tárgyi feltételeinek meghatározó szerepét, elsősorban a gépeket vezérlő és a gépi jeleket (képeket) értékelő emberrel foglalkozom, vagyis a hibázás emberi oldalait vizsgálom."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!