TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Születésszabályozás

Születésszabályozás

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1932

Kiadó:

Világosság Könyvnyomda Rt.

Kategóriák:

Jog Orvostudomány Politika Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

120 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

„… Aszerint, hogy az emberi cselekvést szabályozó jogi és erkölcsi normákat honnan származtatják, lesz különböző azoknak az álláspontja is, akik a népszaporodás kérdésében a be- vagy a be nem avatkozás elvét vallják. Olyan álláspont ugyanis nincs, amely a birth control valamelyes alakját el ne fogadná. Még a katolikus egyház is, amely a vérrokonságot házassági akadálynak ismeri el, szentesíti azt az ösztönös eugenetikai szabályt, amely az incestuosus nemi viszonyoknak az utódokban megnyilvánuló káros hatásán alapszik...
Kérdés csupán az, hogy belenyugodjunk-e abba, hogy a természetben megnyilvánuló isteni parancs, előttünk ismeretlen céljai érdekében, pestis, kolera, földrengés s hasonló humánus módszerekkel korlátozza az emberi szaporaságot, vagy pedig az emberi társadalom saját céljai érdekében maga avatkozzon bele a népesedés kérdésébe?” Vámbéry Rusztem előszavából.

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt orvos- és jogászszervezete 1932 január havában születésszabályozás kérdéséről ankétot rendezett. Az ankéton elhangzott előadásokat és felszólalásokat, valamint az írásban beküldött hozzászólásokat Vámbéry Rusztem előszavával ebben a kötetben közöljük.

leírás:

Vámbéry Rusztem előszavával.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 300 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!