TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
A katekizmus-revizio ügyében

: A katekizmus-revizio ügyében

Kiadás:

Eger, 1905

Kiadó:

Érseki Lyceum

Kategóriák:

Pedagógia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

44 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Részlet a bevezetőből: "Az 1868. évi népoktatási törvény életbeléptével az elemi iskolai tankönyvirodalom terén rövid idő alatt oly nagymérvű verseny fejlődött ki, mellyel szemben mindinkább szembetűnővé vált használatban lévő vallástani köyveink: a katekizmus és a Biblia nyelvezetének és módszertani kidolgozásának fogyatékossága, úgyhogy napról napra jobban előtérbe lépett az a közóhajtás, miszerint hitoktatási tankönyveinket is alapos és rendszeres átdolgozással kellene a szent vallásunk méltóságának megfelelő színvonalra emelni. [...] Távol van tőlem minden újítási viszketeg, s nem is a káté szellemének és lényegének megváltoztatása, hanem csupán a káté nyelvezetének vilagosabbá, értehetőbbé és tökéletesebbé tétele egyedüli óhajom és célom.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!