TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Kiss Áron

: Kiss Áron

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

Kategóriák:

Pedagógia Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tudós Tanárok Tanár Tudósok

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639315311

tartalom:

˝A ma embere számára is sok tanulsággal szolgáló életutat járt be Kiss Áron (18451908), a tizenkilencedik század második felének kiemelkedő pedagógusa. A sokféle elméleti (lelkészi, jogi, pedagógiai és történeti) stúdium, valamint az ezekből következő lázas ismeretátadási szándék kiválóan találkozott az Eötvös József-féle átfogó iskoláztatási törvény demokratizmusával. A magyar vidék neves képezdéi után az 1870-es évek közepétől izmosodik meg a Trefort által is kiemelten támogatott felsőfokú tanítóképzés műhelye: a Budai Pedagogium, a sokáig Budai Tanítóképző néven is rangot nyert oktatási intézeti jogelődje. Kiss Áron ennek katedráin, majd az igazgatói poszton bontakoztatta ki szakmai, közéleti, emberi képességeinek legjavát. Nevét már 1911-től egy igen szép és hangulatos utca őrzi a budai Hegyvidéken. Amikor civil kezdeményezésre emléktábla készült az akkor 150 éve született pedagógus előd és egyházszervező tiszteletére, a főváros XII. kerületének önkormányzata az elsők között állt az ügy mellé. Azóta is házigazdája a rendszeresen sorra kerülő országos szakmai találkozóknak, előadássorozatoknak, valamint mecénása a Kiss Áron-i életmű egyre teljesebb megismerését szolgáló kiadványoknak.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!