TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Harmadik út? Polgárosodás a vidéki Magyarországon

: Harmadik út? Polgárosodás a vidéki Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Politika Statisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

249 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

2930563711

tartalom:

˝Ez a nyolcvanas évek közepén írt könyv az államszocializmus utolsó korszakában a vidéki Magya˝rországon újrainduló polgárosodás folyamataival foglalkozik a Központi Statisztikai Hivatal 1982. évi jövedelemstatisztikai és 1983. évi társadalmi mobilitás vizsgálata alapján, illetve néprajzi megfigyelésekre is támaszkodva. A nyolcvanas évek elejére a magyar falvakban minden tízedik családból egy a vállalkozói pályára lépett, még ha a család egy vagy több tagja megőrizte is állami állását, a családi jövedelem nagyobbik része már piacra orientált, specializált mezőgazdasági kisüzemből származott. A szerző (és munkatársai) a következő kérdésre kerestek választ: Mi magyarázza, hogy tízből egy család élt a megnyíló vállalkozói lehetőségekkel, kilenc viszont nem tette ezt? A könyv a "megszakított polgárosodás" elméletét tekinti előfeltevésének, s néprajzi megfigyelésekkel és statisztikai adatelemzésekkel azt igyekszik bizonyítani, hogy a nyolcvanas évek elején polgárosodási pályára lépők zöme még az államszocializmus előtt polgárosodott családokból származik.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!