TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A 40 éves UNESCO és Magyarország

A 40 éves UNESCO és Magyarország

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1986

Kiadó:

Magyar UNESCO Bizottság

Kategóriák:

Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630171899

tartalom:

"Az UNESCO és Magyarország kapcsolatait az elmúlt két évtizedben a hatékony együttműködés szelleme, a tagországok által elfogadott programok megvalósítására való céltudatos törekvés és a szervezet nemzetközi szerepének elismertetésére és erősítésére irányuló akarat jellemezte. Meggyőződésünk volt, és az is marad, hogy az UNESCO nagy feladatot teljesít, amikor a tudomány, az oktatás és a szűkebben értelmezett kultúra területén fejleszteni kívánja a nemzetközi kapcsolatokat, mégpedig közösen meghatározott feladatok alapján. Olyan világban élünk, amikor ezek a feladatok elválaszthatatlanok az általánosabb gazdasági, társadalmi és politikai fejlődéstől. Ezért elképzelhetetlennek tartjuk, hogy maga az UNESCO is ne keresse az összefüggéseket. Persze nem az a cél, hogy átvegye más nemzetközi szervezeteknek a feladatát, hanem az, hogy a külső feltételekre tekintettel reális programokat fogalmazhasson meg a maga sajátos területén. Ha nem állnak rendelkezésre megfelelő gazdasági feltételek, ha a társadalmi vagy a politikai helyzet súlyos ellentmondásoktól terhes, mindez befolyásolja a tudomány, az oktatás vagy a kultúra fejlesztését az adott országokban, és kihat a nemzetközi kulturális kapcsolatokra is. Emellett most már a szélesebben értelmezett kultúrának, amely magában foglalja nemcsak a szellemi javakat, hanem értékrendszert tételez fel, amely az emberek eszmeiségét, magatartását és életmódját befolyásolja, tehát - mondom - a kultúrának ebben a szélesebb felfogásában nem is lehet lemondani az összefüggések kereséséről.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!