TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
A szakszervezetek Magyarországon

: A szakszervezetek Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

229 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630927470

tartalom:

"Az utóbbi években világszerte előtérbe került "a szakszervezeti kérdés", a szakszervezetek helyének, szerepének elemzése. A munkásmozgalmi hagyományok, a munkásosztályhoz fűződő évszázados kapcsolatai, a szocializmus építésének a Magyar Szocialista Munkáspárt XIII. kongresszusán meghatározott feladatai és távlat; perspektívái, meggyőződésem szerint, a magyar szakszervezeteket is arra késztetik, hogy szerepét és teendőit újraértelmezze, erőst a mai helyzetből adódó feladatok megvalósítására, s mint történelme során mindig, tagságának érdekvédelmére és érdekképviseletére mozgósítsa. E kötet célja, hogy hozzájáruljon a magyar szakszervezeti mozgalom helyének, szerepének, feladatainak jobb megismeréséhez. Hangsúlyoznom kell, hogy a könyvben megfogalmazottak az én egyéni véleményemet tükrözik, és nem a szakszervezeti mozgalom vagy annak vezető testületei döntéseit. Természetesen törekedtem arra, hagy a kettő összhangban legyen, de úgy gondolom, hogy ezt maradéktalanul megvalósítani nem lett volna helyes. Hiszen a testületi döntések politikai dokumentumokként kapnak nyilvánosságot, ezt a könyvet pedig nem dokumentumgyűjteménynek szánom. Már csak azért sem, mert mondanivalóm nagyrészt éppen a döntés előkészítő gondolkodás terméke."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!