TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Fejezetek a magyar szegénypolitika történetéből

: Fejezetek a magyar szegénypolitika történetéből

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Kávé Kiadó

Kategóriák:

Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639169013

tartalom:

""A szegénység bizonnyal azok közé a társadalmi jelenségek közé tartozik, amelyről még sokáig nem beszélhetünk múlt időben" - olvasható az 1986-os kiadás hátlapján. Az azóta eltelt idő a probléma aktualitását növelte. A szegények száma, a szegénység mélysége ismert okokból nőtt. Szélesedtek a szegénység enyhítését célzó ellátások. Ezenközben azonban elterjedt egy olyan gondolkodásmód is, amely a szegénységet, akár annak legmegalázóbb formáit is az új társadalom természetes velejárójának tartja, nem pedig az emberi méltóságot sértő botránynak. A könyv a magyar szegénypolitika monografikus történelmi feldolgozásával segít megérteni mind a mai helyzetet, mind az abban rejlő mély problémákat. Az alkalmazott elemzési keret a hatalom, a tudomány és a társadalmi mozgalmak (mai szóval a civil társadalom) egymásra hatásának alakváltozásait vizsgálja. Máig érvényes, egyre aktuálisabb következtetése az, hogy erős civil mozgalmak nélkül, a szegények hangját felerősítő szerveződések és szószólók nélkül a politika nem találhat válaszokat az új kihívásokra."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!