TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A náci antiszemitizmus. Egy tömegpszichózis története

: A náci antiszemitizmus. Egy tömegpszichózis története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Uránusz Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia Antiszemitizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638560886

tartalom:

"A lehető legrosszabb időben, tíz hónappal Hitler hatalomra jutása előtt - 1932-ben születtem Prágában" kezdi Saul Friedländer az 1978. évben Párizsban megjelent emlékezéseit. E rövid mondat gyászos árnyéka kíséri gyermek- és ifjúi éveit s talán meg is határozta későbbi tudományos pályáját - sikeres történelmi, szociológiai és pszichológiai tanulmányainak tárgykörét. Jelen könyve a kétségbeejtő s reménytelen problémára keresi a választ: miképpen volt lehetséges a XX. század közepén, hogy Európában, Németországban az európai történelem legnagyobb tömeggyilkosságát, államilag és társadalmilag megszervezve, kollektíve - kötelességszerűen és lelkiismeret-furdalás nélkül elkövessék? A válasz, a probléma megfejtése a szerző véleménye szerint is nehéz és bonyolult. Előrebocsátott alapvető föltevése, hogy a nácik zsidóüldözése, gyűlöletük, embertelenségeik és gyilkosságaik mindenekelőtt a pszichopatológia területére tartoznak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!