TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A pszichikum és a tevékenység a mai szovjet pszichológiában

A pszichikum és a tevékenység a mai szovjet pszichológiában

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1974

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

603 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963280127x

tartalom:

"Tanulmánykötetünk - szándéka szerint - az eddigieknél átfogóbb és rendszeresebb betekintést kíván nyújtani a mai szovjet pszichológia műhelyébe. Nyilvánvalóan sem az egyes nagyobb területeket átfogó kutatási témakörök kiválogatásánál, sem a komplex kutatói elképzelések illusztrálásánál nem törekedhettünk teljességre. Válogatásunk középpontjába az ember magasabb rendű pszichikus aktivitására, az emberi tevékenységre összpontosító társadalmi-történeti nézőpontú kutatási vonulat került. Ez a "tevékenység-centrikus" kutatási irányzat ma már nem korlátozódik a Vigotszkij-iskola képviselőire, a "nagy klasszikusok"-ra (Leontyevre, Lurijára, Galperinre, Bernsteinre). Ezt dokumentálják a fiatalabb kutatói generáció jelesebb munkáiból kiválasztott tanulmányok, melyek egyrészt azt jelzik, hogyan igazolódtak a kísérleti munkában és a gyakorlatban az irányzat hipotézisei, illetve - és ez legalább annyira lényeges - milyen új problémákkal kerültek szembe a mai szovjet pszichológusok vizsgálódásaik során. Új tématerületekre hívják fel a figyelmet A. A. Leontyev, "tyihomirov, Gorbov, Leonov, Neumark, Kon stb. tanulmányi: szociálpszichológiai, pszicholingvisztikai, gondolkodáslélektani, űrpszichológiai kísérletek anyagával és módszertanával foglalkozó tanulmányaikban. Az igen alapos bevezető tanulmány szerzője a "tevékenység-centrikus" irányzat elméleti, fogalmi apparátusában kialakult tudományos kategóriák történeti fejlődésének logikai-kritikai hátterét törekszik megvilágítani."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!