TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A vallás lélektana

: A vallás lélektana

Kiadás:

Budapest, 1911

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Pszichológia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

82 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

I. A vallás meghatározása 1. A vallás általánossága. Az emberiség története és a vallástörténet egyhangúlag tanúskodnak azon tény mellett, hogy az emberiség életében a vallás a legegyetemesebb s az emberiséggel egykorú jelenség. A vallástudomány mindenütt, úgy a műveletlen mint a művelt népeknél, ráakad a vallási élet megnyilvánulásaira, nyomaira, emlékeire. Lubbock azon állításának, hogy a vallás nem általános jellegű tény, hogy vannak népek, melyeknél a vallási élet semmiféle jelei sem mutatkoznak, tudományos alapja nincs. Kiváló ethnografusok (Roskoff, Tylor, Peschel, A. de Quatrefages), nyelvészek teljesen igazolták a régieknek a vallás általánosságáról való meggyőződését, akiknek ítéletét hiányos ethnografiai ismereteik miatt talán elhamarkodottnak mondhatná valaki és fényesen bebizonyították Lubbock véleményének alaptalanságát. Ranke szerint szenzációs mesék, melyek húsz évvel ezelőtt még lehetségesek voltak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!