TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Mi fér meg az emberben?

: Mi fér meg az emberben?

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gyorsuló idő

Terjedelem:

324 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631409961

tartalom:

"El nem múló ámulattal tölt el, hogy egyazon emberben egy időben vagy rövid idő múltán milyen végletesen ellentmondó érzések, gondolatok és cselekedetek lépnek fel. Megújuló tapasztalataim inkább növelik, semmint csökkentik naiv kíváncsiságomat: hogyan lehetséges ez? Miként férhet meg az emberben annyi minden anélkül, hogy kizárná az egymást kizárónak tűnő erők egyik csoportját, sőt alkalmasint úgy, hogy az összeférhethetlenségek tovább gerjesztik egymást. Márpedig ez történik, ha a körülmények ebben teszik az embert érdekeltté, erre tanítják. E könyv egy-egy tanulmánya (fejezete) más és más társadalmi-kulturális jelenségből vesz pszichológiai metszetet, hogy az egyéni élményfeldolgozási és magatartási mintákra irányítsa a figyelmet. Nem mintha feltételezném, hogy az egyéni éléményműködés megértése adná a kulcsot társadalmi-történelmi képződmények vagy sorsfordulók magyarázatához. Mindössze úgy vélem, hogy a - par excellence nem pszichológiai illetőségű - magyarázat árnyaltabb és hitelesebb, ha a résztvevők átélés- és reakciómódjával is számolni tud."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!