TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Peter Pan, avagy a szomorú gyermek

: Peter Pan, avagy a szomorú gyermek

Fordító:

Kiadás:

1997

Kiadó:

Filum Kiadó

Kategóriák:

Pszichológia Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

169 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963834721x

tartalom:

˝A könyv új szemszögből értelmezi Pán Péter mítoszát. Ez a gondatlan gyermek, aki nem akart felnőni, nem az a vidám gyermek, akinek hiszik, s amilyennek mindazok láttatni akarják, akik foglalkoznak vele - legutóbb Walt Disney és Steven Spielberg. A felszín mögött egy szomorú gyermek rejtőzik, aki képtelen eljutni önmaga teljes megértéséhez, miután szülei már nem kísérik útján. Egy gyermek, akitől elrabolták gyermekkorát. Pán Péter történetét értelmezve, a szerző visszatér saját, száműzetésben leélt gyermekkorához, egyszersmind felidézi a figura megteremtőjének, J.M. Barrie-nek tragikus sorsát is. Az elveszített gyermekkor esetei kapcsán a pszichoanalitikus Kelley-Lainé új felfogásban tárgyalja azt a jelenséget, amit gyermekkori depressziónak neveznek. Mint Pán Péter, a szomorú gyermek is könnyed és szívtelen teremtés, aki, valamely tragédia nyomán, vagy mert túl gyorsan kellett felnőtté válnia, kétségbeesetten keresi gyermekkora ˝sohasemvolt˝ országát. A szerző, Kathleen Kelley-Lainé magyar származású. 1948-ban kellett elhagynia hazáját, tanulmányait Kanadában végezte, 1977 óta Párizsban él és dolgozik. Könyve egyrészt a legmagasabb szinten művelt tudományos ismeretterjesztés, másfelől az ismert mese szellemi-lelki tartalmának kibontása, egyben őszinte és mély önelemzés. 1992-ben, első megjelenése után az esszé-toplista élére került Franciaországban.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!