TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Vonzalmaink és választásaink mélyszerkezete. Beszédünk és személyiségünk rejtett jelrendszere

, : Vonzalmaink és választásaink mélyszerkezete. Beszédünk és személyiségünk rejtett jelrendszere

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

277 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630932822

tartalom:

"Kapitány Ágnes és Kapitány Gábor új könyvében - korábbi munkájuk, az Értékrendszereink (1983) után az emberi tudat egy újabb metszetét vizsgálva - egy több évtizedes megfigyelés- és vizsgálatsorozattal kialakított elemzési módszert mutat be, amelynek révén nem bonyolult tesztek áttételével, hanem a hétköznapok egyik legkézenfekvőbb megnyilvánulási formájából, a beszédből, a beszéd szerkezetéből lehet kimutatni az ember uralkodó motívumait, indítékait, személyiségének sajátosságait. A szerzők abból indulnak ki, hogy a nyelvhasználatnak van egy olyan, többnyire nem tudatos, a közlési szándékoktól részben független szintje, amely az egyes egyének motívumait tükrözi és jeleníti meg. Így e "rejtett jelrendszer" ismeretében - a szavakban mondottaktól függetlenül - feltárhatók az egyén legfontosabb valóságos motívumai, cselekedeteinek legbelső hajtóerői, s ezek sajátos kombinációjaként az egyént meghatározó személyiségjellemzők. A könyv második része a motivációk kialakulásának kultúratörténeti áttekintése. A szerzők bemutatják, hogy a történelem miképpen termeli ki s teszi minden ember számára fontossá, általános emberi törekvéssé azt a néhány alapmotívumot, amelyek azután az egyes ember egyéni személyiségének oly rendkívüli variációgazdagságot lehetővé tevő alapelemeivé válnak. Amennyiben a szerzők tételei igazolódnak, a feltárt összefüggések - a személyiség történelmi meghatározottságára utaló marxi sejtéseket is kibontva - a személyiség "atomszerkezetének" körvonalazódását is jelentik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!