SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A futár

: A futár

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Szikra

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Dél-szláv irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szikra Regénytár

Terjedelem:

89 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Nazor a jugoszlávok legnagyobb élő írója. Írásait ugyanaz a harcos humanizmus jellemzi, amely arra ösztönözte, hogy hetvenéves fővel beálljon Tito partizánjai közé. Kis regényének hőse Loda, Pekónak, a partizánháború egyik dicső vezérének futára. Mint a Balkán népeinek, Lodának is a népfelszabadító háború hozta meg az emberré-válás lehetőségét. Futárszolgálatra alkalmazták. Ebben a minőségében kerül össze Góróval, a költővel és bajtárssal, akinek a szerb csetnikek és "szakállas gyilkosok"-tól átvágott torka felett életének első emberi könnyeit elzokogja. Góro azonban nem más, mint Ivan Goran Kovacsics, Nazor fiatal barátja, a nagy költő, aki Tömegsír (Jáma) című költeményében a háború kegyetlenségeinek, a tömegkivégzésnek rémségeit foglalta össze halhatatlan formában, egyszersmind csodálatos módon előre sejtve tulajdon végét. Valóságnak és költészetnek szépséges és sejtelmes összefonódása, a görög mitológia és Tito harcának sajátos és felejthetetlen találkozása Nazor regénye."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!