SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A Menthe testvérek ; Mária. A szerelem könyve

: A Menthe testvérek ; Mária. A szerelem könyve

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Dán irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Külföldi regényírók

Terjedelem:

164 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Menthe Lajost, az országos törvényszék ügyészét, mikor egy reggel éppen irodájába indult, civilbe öltözött titkosrendőr látogatta meg. Arról értesítette, hogy fivérét, Menthe Károly Emil ügyvédet, késő éjjel egy vendéglőben letartóztatták. Az ok egy aránylag jelentéktelen váltó volt, melyet a bank, ahol leszámítolták, puszta véletlen folytán, azonnal gyanúsnak talált. Annak az ismert üzletembernek adták, ki a váltó elfogadója volt, egy félórával később, éppen a zárlat előtt, dolga akadt a bankban s a váltót abban a pillanatban, amint az igazgató bemutatta neki, hamisnak nyilvánította. Aláírását még csak nem is valami ügyesen hamisították. Mivel kézzelfogható volt, hogy egy oly neves és tekintélyes ügyvéd, mint Menthe Károly Emil, pár ezer korona kedvéért nem nyúl ily kétségbeesett eszközhöz, - ha csak nyakig nem merült már hosszabb idő óta csalásokba és szélhámosságokba - az ügyet azonnal bejelentették a rendőrségnél. Az ügyvédet irodájában is, magánlakásán is keresték. Az irodát zárva találták, lakásán nem volt más otthon, mint az öreg házvezetőnő. Menthe Károly Emil ugyanis nőtlen ember volt. A házvezetőnő azt a felvilágosítást adta, hogy az ügyvéd egy órakor reggelizett, kettőkor elment és valószínűleg csak késő este tér haza."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!