SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Az éjfél gyermekei

: Az éjfél gyermekei

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Indiai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

739 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630740842

tartalom:

Szalím Szinai 1947. augusztus 15-én, éppen éjfélkor született, azaz India függetlenné válásának pillanatában, és a véletlen egybeesés folytán rejtélyes módon hozzábilincselődött a történelemhez. Önmaga és családja életének és a vele egy időben született, rendkívüli képességekkel megáldott-megvert gyerekek sorsának krónikásául szegődve Szalím előrebocsátja: "Annyi történetet kell elmondanom, olyan tömegű, egymásba fonódó eseményről csodáról helyszínről híresztelésről kell számot adnom, oly sűrűn keveredik a valószínűtlen a triviálissal! Életek tucatjait fogyasztottam, s ha meg akarnak ismerni, akár csak engem, egyedül, akkor maguknak is le kell nyelniük az egészet." És máris árad a mese: a nagyapáról, aki egy lyukas lepedőn át esett szerelembe, s feleségével együtt Indiát választotta hazájául, de megőrizte égkék kasmíri tekintetét; a szülőkről, akik Bombayba költöztek egy távozó angoltól potom pénzen vett fényűző birtokra, s ott érték meg, hogy Mountbatten visszaszámlálása nyomán megszületett egy új nemzet, és megszületett fiuk; Szalím dadájáról, Mary Pereiráról, aki rettentő titkok tudója és a szöcskezöld csatni készítésének mestere; Szalím hugáról, a Rézmajomról, aki minden keze ügyébe kerülő lábbelit eléget, s aki később Dalos Dzsamílaként nemcsak Pakisztánt hozza lázba, hanem fivérét is szerelemre lobbantja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!