SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Az Elesettek Völgye

: Az Elesettek Völgye

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Spanyol irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

385 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963140272X

tartalom:

„Spanyolország nem létezik. Ez is csak amolyan Bolondság, amely önnön tragikus fényében tündököl az idők éjszakájában” – jelenti ki újra meg újra Carlos Rojas regényében a halálát váró Goya, miközben emlékezetében felidézi mindazt, amiben hosszú élete során része volt. Ezzel párhuzamosan, a regény másik síkjában, egy művészettörténész dolgozik kétségbeesett igyekezettel Goya életrajzán, és közben a Franco haláltusájáról szóló híradásokat hallgatja táskarádióján egy elhagyott házban. Ahogy egyre jobban előrehalad munkájában, mindinkább világossá válik előtte, hogy sorsa végérvényesen összekapcsolódott a nagy festő életével: miközben Goyáról beszél, tulajdonképpen a saját életrajzát írja. A hatalmas anyag minduntalan kicsúszik a kezéből, és meg-megújuló kétségei arra kényszerítik, hogy szembenézzen önmagával és hazája valóságával. Az olvasó előtt pedig intrikák, házasságtörések és kegyetlenkedések sorozatán keresztül kirajzolódik Spanyolország utolsó kétszáz esztendejének történelme, egészen addig a pillanatig, amikor Franco halálával új korszak kezdődik: egy egész népnek szembe kell néznie önmagával, megmarad-e a „mészárosok és bohócok országának”, vagy felelősséggel kezébe veszi sorsának irányítását.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!