SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Főpróba

: Főpróba

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Színház Román irodalom

Terjedelem:

472 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Egy vidéki társulat egy osztrák expresszionista szerző művét próbálja, a bemutató előadást megelőző utolsó főpróbánál tartanak, amikor... De ahhoz, hogy ezt a mondatot folytatni lehessen, a szerző szándékával egybehangzón, meg kell ismerkednünk az előzményekkel. Mi egy színházi előadás előzménye? A pontos és nem kevésbé rejtélyes válasz a műből kiolvasva: minden! Az egész világ, a szereplők - mint magánemberek és színpadi hősök - színpadi és magánélete, múltjuk és életről alkotott felfogásuk, sarkalló és megbéklyózó közvetlen és tágabb értelemben vett környezetük... S miközben Paul Drumaru a szinte lehetetlennel viaskodik - megmutatni az életet: a valóságosat és a műben tükrözöttet, a múltbélit és a jelent egyidejűségben - regénye fokozatosan elszakad az egyetlen színház egyetlen előadása sorsának elbeszélésétől; a színház, ki tudja, hányadszor, a hányadik műben az élet, a világ modelljévé minősül át. Lehet, hogy Paul Drumaru nem is színházi regényt akart írni...?

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!