SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Pokoltanya új sátánja

: Pokoltanya új sátánja

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Balti irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A mennyek országában eljött a lelkek szokásos elosztásának napja. Ám a Sátán, a pokol gazdája ezúttal hiába jelentkezik Péter apostolnál a lelkekért: megváltozott az elosztás rendje. A Sátán ezentúl csak akkor kapja meg a kárhozott lelkeket, ha előbb ő maga emberalakban lemegy a földre, és saját példájával tesz tanúbizonyságot arról, hogy az emberek önhibájukból kárhoznak el, pedig üdvözölhetnének is. A Sátán fanyalogva bár, de belemegy a játékba... S ebből kezdődnek a bonyodalmak. A Sátán a földművességet választja, s a földesúri-burzsoá társadalom göröngyös útjait járva saját vastag bőrén kénytelen érezni e társadalom vastörvényeinek kérlelhetetlen szigorát. Nincs menekvés, nincsen kibúvó - a gyanútlanul földretévedt Sátánt olyan alaposan megtáncoltatja a minden hájjal megkent kulák, hogy a butaságában is jámbor Sátánt, aki földi útjára a Jürka nevet kapta, végül is elhagyja a béketűrés, s felgyújtja "kenyéradó" gazdájának, Antsnak a házát. Jürka maga is a tűz martaléka lesz. Azután újra megjelenik Péter előtt, s szomorúan, csüggedten mondja: hiába éltem a földön, jól tudom.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!