SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Primavera

: Primavera

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Svéd irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

194 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630740737

tartalom:

Van egy rejtélyes társaság - a Sibble-nép-, akik javarészt rejtve élnek Svédország erdőiben. 1973-ban, egy júniusi napon a Sibbe-nép az upplandi Kyhleholm-kastélyban megrohant egy nagypolitikai konferenciát, hogy megkínálja saját főzetű mágikus sörével a miniszterelnököt és más prominens politikusokat. Erről a nevezetes eseményről, ennek előzményeiről és következményeiről szól a Primavera. Szerepel benne Vera Johansson, vetkőzőművésznő Tierpből: Pentti, finn tróger Svaolaksból, Kettil Kyhle gróf, valamint a hedebyi papi sarj, Erik Jeroboám Ahlenius, ősdiák, bukott festő és prosperáló képhamisító: mindannyian elütnek egymástól, de egyben a megtévesztésig hasonlóak... Talán Sibbefiak maguk is. Szokásos, radikálisan tisztátalan esztétikummal írtam ezt a könyvet: gyors tempót tartva az elbeszélésben, vad ugrásokkal a realisztikus és szimbolikus síkok közt, a groteszkség és pánikszerűség között, hogy a valóság élményét hozzam létre, ne pedig "irodalmi" legyek. Aki irodalmi akar lenni, az esetleg lemondhat a humorról, a groteszkről és a fantáziálásról. Én nem. Sörömet keserű fűszerrel ízesítem? A művészet feltételeit vitatom korunkban és társadalmukban. Főzetem egyébként éppoly édes, és úgy itatja magát, mint rendesen. Minden olvasónk kellems részegséget, könnyű és gondolatokban gazdag katzenjammert kívánok.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!