ANTIK-VARIA / Régi nyomtatványok kategória termékei
Neue verbesserte Bienen-zucht

: Neue verbesserte Bienen-zucht

Kiadás:

Quedlinburg; Leipzig, 1857

Kiadó:

Ernst'sche Verlagsbuchhandlung

Kategóriák:

Régi nyomtatványok Méhészet Német nyelv

Nyelv:

Német

Terjedelem:

304 p., 5 T.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Jan Dzierzon (1811 - 1906) méhész. Boroszlóban teológiai tanulmányait befejezte, 1834. Schalkowitzi káplán és egy év mulva Brieg melletti Karlsmarktban katolikus plébános lett, hol terjedelmes, 360 kasból álló méhtelepet állított föl. 1869-ben nyugalomba vonult és 1884-ben szülőhelyére ment, unokaöccsével szövetkezve egész odaadással a méhészetnek élt. A méhészet terén mint buzgó apostol és azáltal vívott ki magának maradandó nevet, hogy a nevéről elnevezett okszerü kaptárt szerkesztve, új irányt adott a méhészetnek. Ugyancsak Ő fedezte fel a méhek partenogenezisét, hogy t. i. a méhkirálynő meg nem termékenyítve is petéket rakhat, s egyáltalában nagy mértékben előmozdította a méhészetet úgy elméleti, valamint gyakorlati irányban. Néhány, több kiadást ért művet írt a méhészetről, melyekre számos magyar méhészeti munka is támaszkodik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!