SPORT ÉS PASSZIÓ / Repülés kategória termékei
Az utolsó út

: Az utolsó út

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Repülés Útleírás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Harc a levegőért

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Amelia Earhart, a repülés hajnalának legnagyobb női alakja (1897 - 1937), az első jelentős női pilóta volt. Több világrekordot is felállított, pl. 1932-ben egyedül repülte át az Atlanti-óceánt, 1934-ben Hawaii-ról Kaliforniába repült (az előtte próbálkozók mind a tengerbe zuhantak ezen az úton.) Utolsó nagy vállalkozását 1937-ben kezdte meg: az egész Földet akarta körberepülni navigátorával, Fred Noonannel. Föld körüli útjukon a Csendes-óceán szigetvilága fölött repültek, amikor utolsó rádiókommunikációjukat leadták. Akkor jöttek rá, hogy túlságosan gyorsan fogy az üzemanyaguk, akkor már tudták, hogy nem lesz elég ahhoz, hogy elérjék a következő szárazföldet. Elmondásuk szerint a Howland-szigetet célozták meg, mint esélyes leszállási lehetőséget. Ez a rádiójelzés volt az utolsó nyom velük kapcsolatban. Egy amerikai antropológus szerint Amelia Nikumaroro szigetén szállt le, ahol egy európai női csontvázat találtak 1940-ben, mely egyezett Amelia leírásával. A legújabb felfedezések is ezt támasztják alá: az 1989 óta a szigeten folyó kutatások során nemrégiben három darab zsebkést és egy feltételezhetően törött pipereüveg darabjait találták, legutóbb pedig egy feltehetően emberi ujjpercet is, amit még vizsgálnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!