SPORT ÉS PASSZIÓ / Repülés kategória termékei
Magyar repülők

: Magyar repülők

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Pallas Stúdió

Kategóriák:

Repülés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639207527

tartalom:

˝Az emberi repülés századunk új lehetőségeit nyitotta meg a gyors kontinensek közötti közlekedésben, megvalósulásában jelentős szerepe volt a magyar repülőknek. A kezdeti kor első nagy lépéseit Zsélyi Aladár mérnök az első könnyű repülőgép és az első működő gázturbina kísérleteivel a nagy nemzetek szintjére emelte. A magyar Prodam Guidó repülte át először 1911-ben Kvarneroi-tengeröblöt. Műegyetemi sportrepülők világrekorder könnyű repülőgépei és motorjai Lampich-Thorotzkai és Bánhidi kiemelkedő eredményei nemzetközileg is az első klasszikus sportrepülést szülték. Első óceánrepülőink Endresz és Magyar rekordot javítottak az Atlanti-óceán átrepülésében. Vitorlázó repülésünk 1936-ban Rotter Lajos olimpiai rekordjával mutatkozott be a világnak. Hazánk nemzetközi légiforgalma fontos középpontjában fekszik így szükségszerűen alakult ki Budapesten pihenő és feltöltő állomás. Hadirepülőink két világháborúban vívott hősi harcaikkal váltak az egész világ előtt elismertté. A mai légiforgalom fejlett formája ezeken a tradíciókon épült fel hazánkban és fejlődött a mai interkontinentális járatokra.˝

leírás:

A kötet mérete kb 10 X 16 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!