SPORT ÉS PASSZIÓ / Repülés kategória termékei
Örvények és repülők. Kármán Tódor élete és munkássága

: Örvények és repülők. Kármán Tódor élete és munkássága

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Repülés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

339 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630567644

tartalom:

"A magyar származású Kármán Tódort (1881 - 1963) méltán tekintik világszerte a repüléstudomány egyik legnagyobb alakjának. Tudományos munkásságának eredményei a repülőgépektől a rakétákig minden légi járművön fellelhetők. A kötet a tudós eredményekben gazdag életútját mutatja be a budapesti gyermekévektől egészen az Egyesült Államokban bekövetkezett haláláig. Egyetemi tanulmányainak befejezése után a Bánki Donát tanársegéde volt, majd 1912-től németországi egyetemeken kezdte meg repüléstudományi munkásságát, 1933-tól pedig a CalTech professzora lett. Egyetemi oktatói munkája mellett tudományos tevékenysége szinte az egész világra kiterjedt. Munkatársai voltak Zeppelin és Junkers, jelentősen hozzájárult a japán repülőipar és a kínai légiközlekedés kifejlesztéséhez. Haláláig tanácsadója volt az Egyesült Államok legnagyobb repülőgépgyárainak és megszervezője a NATO repüléstudományi központjának. Tevékenységéért számos állami és tudományos kitüntetést kapott. Visszaemlékezéseiben tág teret kapnak találkozásai és személyes kapcsolatai századunk kiemelkedő tudósaival - Einssteinnel, Bohrral, Fermivel és a huszadik század más nagy tudósaival, akik gyakran vendégeskedtek kaliforniai házában. Megismerhetjük nézeteit a korát foglalkoztató nagy tudományos kérdésekről. Önéletrajzát, amelyet a reggeli közben folytatott beszélgetések alapján Lee Edson vetett papírra, mindenütt áthatja humánuma és humora, elbeszélő modorának reá jellemző bája, s számunkra egyik fontos jellemvonása, magyarságának tudata."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!