TÖRTÉNELEM / Politika kategória termékei
Husz riport bemutatja a világot. Riporterek antológiája

Husz riport bemutatja a világot. Riporterek antológiája

Kiadás:

Budapest, 1936

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Politika Sajtó Egyetemes történelem Utazás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

284 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Húsz riporter bemutatja a világot. Sokat ígér a cím. Nem a földrajzi világról van szó, nem a négyzetkilométerekről, hanem sokkal többről: arról a világról, amelyben élünk. Senki se gondoljon ennél a mondatnál imaginárius légkörre, misztikus fogalmakra, mégcsak idézőjelre sem, amelyik ezt a világ szót közrefogja. Az a világ, amelyben élünk, igenis földrajzi világ, megfogható és lemérhető távolságai vannak. Népek és államok élnek és szenvednek rajta és az öt világrészen mindenütt máskép élnek és máskép szenvednek. A húsz riporter feladata, hogy bemutassa ezt az életet. Aki mind az öt világrészre kíváncsi, az sok hiányt fedez majd fel ebben a könyvben. Területben talán csak a földgolyó felét fogja át. Ezt a felét is meglehetősen rapszódikusan: sok fontos országról egy szó sincs, viszont egy néger faluról, vagy egy indokínai kórházról rengeteget olvashat benne. De ez a tény jellemzi korunkat: Franciaországot Indochinán keresztül, Amerikát a "hobókon" keresztül, egész Európát pedig a kínai fegyvercsempészésen keresztül lehet megismerni. Megdöbbentő ez az összefüggés: az egész világot egyetlen hatalmas szálból készült háló szorítja össze. Ennek a társadalmi rendnek minden eszménye, minden leírása, minden fontos és kevésbé fontos funkciója szerves része ennek a hálónak.

leírás:

Kötése laza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!