SPORT ÉS PASSZIÓ / Sakk kategória termékei
Versenyfutás az aranyérmekért. Máltai Sakkolimpia, 1980

Versenyfutás az aranyérmekért. Máltai Sakkolimpia, 1980

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Sport Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Sakk

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632534069

tartalom:

"Soha még ilyen sakkolimpiát! Máltán - a sakktörténelemben először - holtverseny keletkezett az élen! Mégpedig Magyarország és a Szovjetunió között. Egy több mint vitatható versenykiírás, sőt ad absurdum: egy nyerő sakk kihagyása az érdektelenek görög-skót mérkőzésén döntött - a magyarok kárára, annak a csapatnak a rovására, amely elejétől végig vezetett, és a legnehezebb feladatokat oldotta meg egymás után, veretlenül. Ez az izgalmas párharc a két nagyszerű csapat között önmagában is megörökítés után kiált, hát még, ha hozzávesszük a női olimpiát is, ahol csaknem pontosan ugyanez történt. A könnyek már felszáradtak, a bosszúság enyhült, de a visszaemlékezéseken még átsüt az érzelmek heve. Bilek István kapitány a férfi csapat, Tompa János a nők küzdelmét eleveníti fel. Dicsőséggel szerepelt csapatunk tagjai: Portisch Lajos, Ribli Zoltán, Sax Gyula, Csom István, Faragó Iván, Pintér József, illetve Petronicsné Verőci Zsuzsa, Ivánka Mária, Porubszky Mária, Csonkics Tünde maguk elemzik egyes játszmáikat. Az előzményeket világítja meg Szerényi Sándor elnök bevezetője, Bilek István elmélkedése, Haág Ervin "naplója". Ugyancsak ő szedi ízekre a versenykiírást és azt a játszmát, amely balsorsunk okozója volt. Az olimpiák statisztikáit Elek Ferenc foglalta táblázatokba. Az ő és Ozsváth András megfigyelései színesítik az anyagot."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!