SPORT ÉS PASSZIÓ / Sakk kategória termékei
Versenysakk. Versenyjátszmák, elemzések

: Versenysakk. Versenyjátszmák, elemzések

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Sakk

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

201 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Versenysakkról akkor beszélünk, mikor a játék célja hivatalos keretek között az erõsorrend megállapítása. A versenysakk már nem annyira játék, sokan sportnak, az öregebb profik meg éppen munkának tekintik. Ha a fárasztó erõkifejtést kedvtelésbõl végzik, az sport, ha csak kötelességbõl, akkor munka. Minthogy általában sakkversenyzéssel csak az foglalkozik, akinek kedve van hozzá, az agysport elég találó név. A versenysakk a maga izgalmas szépségeivel és mély, de végletekig nem terjedõ számításaival, közötte áll a könnyed, kizárólag szórakozásból ûzött játéknak – melyben inkább mûvészies az uralkodó elem – és a végleteket keresõ elméleti sakknak, amely mindent akar tudni és erõsen tudományos színezetû. A vesenysakkot mindenekelõtt a magas feszültség jellemzi, ami egy heteken át egyfolytában, mindennap kora reggeltõl nagyobb, mint egyéb versenyeken, ahol sokkal hamarabb eldõl a küzdelem. Növeli még a feszültséget a korlátolt gondolkodási idõ és a nagyközönség jelenléte is.
Célunk bemutatni egyet-mást a versenyzés sajátosságaiból. 

Állapot:

közepes

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!