SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
A Balaton-átúszások története

: A Balaton-átúszások története

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Sport Balaton

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

295 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634606008

tartalom:

"A Balaton-átúszások történetének bemutatásával megkísérli a szerző felvillantani a magyar úszósport történetének kialakulását, tetten érni e sportág születésének sarokpontjait, szellemi, társadalmi előzményeit. A hőskor küzdelmeit nyomon követhetjük Széchenyi és Wesselényi korai sportpedagógiai törekvéseitől, az úszósportnak országos nevet és propagandát szerző Szekrényessy Kálmánig. Talán kevesen tudják, hogy Szekrényessy Kálmán 1880-as Siófok-Balatonfüred közötti távúszásában hazai úszósportunk születésnapját, Szekrényessyben pedig első magyar úszónkat tisztelhetjük. A sporttörténet száraz dokumentumai iránt kevésbé fogékony olvasó is talál magának felüdülést a 18-19. század eleven színt mutató fürdőéletének bemutatásával. Ismerjük meg együtt a két világháború közötti "aranykorszak" történéseit, kiemelkedő sporthistóriáját, s végül lepleződjön le a kommunizmus átideologizált évtizedeinek álságos mítosza. Járjuk be együtt e több mint százhúsz esztendőt, ismerjük meg a Balaton-átúszások négy legkiválóbb úszójának nem mindennapi életét, s jussunk el együtt az európai hírű tömegsport rendezvényig, a nagy jövő előtt álló Révfülöp és Balatonboglár közötti átúszásig. Jöjj hát nyájas olvasó, mit ígérhetünk, az kellemes kikapcsolódás és könnyed ismeretszerzés, közös múltunk újraélése. ...Emelkedjen hát a függöny és kezdődjön kultúrhistóriánknak az enyészettől megmentett ezen néhány kedélyes epizódja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!