SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
A TaiJiQuan elmélete és filozófiája

: A TaiJiQuan elmélete és filozófiája

Kiadás:

h. n., 2004

Kiadó:

Lunarimpex Kiadó

Kategóriák:

Sport Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mesterek és harci művészetek

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639219320

tartalom:

"Az élet az anyagi részecskék szintjén rezgésként jelenik meg. Ez a rezgés egyfajta hullámzásként, váltakozásként vetül ki az életbe. Minden, ami a relatív világon belül van, változik. Annak, ami megszületik, meg kell halnia, majd újra valamilyen formában meg kell jelennie. Ez a hullámzás az élet energiája. A változás két szélsőség, két pólus között zajlik. Az egyik szélsőség a tiszta Yin, a másik a tiszta Yang. Minél nagyobb a köztük lévő különbség, annál nagyobb az energia. A kettő váltakozása tartja életben a dolgokat. A Yin és Yang együttesét hívják TaiJi-nak. Mindenkinek van egy belső TaiJi-ja, amely a körülöttünk lévő egyetemes külső TaiJi-ban él. A mi belső TaiJi-nk lényegét tekintve nem más, mint a világmindenség TaiJi-jának kicsinyített mása. A kettő működése teljes mértékben összefügg. Ha az univerzum TaiJi-ja tele van élénk energiákkal, vagyis örül, akkor mi is együtt örülünk vele. Ha viszont szenvedünk, az univerzum TaiJi-jában is megjelenik ez a szenvedés. A TaiJiQuan egyik lényege, hogy a két TaiJi-t összekapcsolja, ezáltal az egyetemes teljesség részévé, részesévé avatja lényünkét. A TaiJiQuan neve is tartalmazza a Yin és Yang egyesítésére utaló törekvést. Olyan rendszer, amely ezt az irányt tűzte ki végső célként, tehát a technikáit is e végső törvényszerűség szerint kellett felépítenie. Kiindulási alapja az, hogy csak akkor leszünk képesek a két szélsőséget egyesíteni, ha azokat szétválasztottuk és megtisztítottuk. Csak a letisztult és megerősített ellentétek tudnak egyesülni, ahogy két nemileg különböző gyermek sem tud egy harmadikat nemzeni, ha egymástól függetlenül nem váltak nővé, illetve férfivá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!