SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
A vívók apostola és a vadászat szerelmese

: A vívók apostola és a vadászat szerelmese

Kiadás:

h. n., 2006

Kiadó:

Nimród Alapítvány

Kategóriák:

Sport Vadászat Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639369810

tartalom:

"Ez a könyv dr. Bay Béla (1907-1999) emlékére, születésének közelgő 100. évfordulója alkalmából jelent meg. Béla bácsi (mint ahogy tisztelői, barátai, tanítványai hívták) mind szakmailag, mind emberileg a magyar és a nemzetközi vívósport kiemelkedő, legendás egyénisége volt. A világhírű magyar vívósport "apostolának" szakmai irányítása alatt, a nyári olimpiai játékokon részt vett magyar vívók 14 aranyérmet, 11 ezüstérmet, és 12 bronzérmet nyertek. Hasonlóan kiemelkedő eredményességgel dolgozó vezetőedző a nemzetközi vívósportban, rajta kívül még nem tevékenykedett. Gyerekkorától kezdve szenvedélyesen vonzódott a vadászathoz is. Nevéhez fűződik a hazai vadászberkekben sokáig "fogalomnak" számító, kiváló vadgazdálkodásáról és jó társasági szelleméről híres, Somogy megyei Tuskósi Vadásztársaság megalapítása, és több mint három évtizeden keresztül történő eredményes irányítása. 1968. IX. 9-én a Tuskósi Vadásztársaság területén ejtette el J. Schausberger a világrekord agancsú (14,70 kg, 251,16 IP) "gamási" gímszarvasbikát. Attól függetlenül, hogy a vívással és a vadászattal kapcsolatos emlékeiből csak emlékmorzsák kerülhettek ennek az életrajzi jellegű interjúkötetnek a lapjaira, a leírtakon, illetve az egyes fejezetekhez kapcsolódó bőséges kép- és grafikai anyagon keresztül, bepillantást nyerhet majd az érdeklődő Tisztelt Olvasó, de Bay Béla sokszor mesébe illő életpályájának kiragadott történéseibe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!