SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
Egyetemes testnevelés- és sporttörténet

: Egyetemes testnevelés- és sporttörténet

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Sport Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Sport

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

423 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632534263

tartalom:

"A szerző tankönyvként és szakkönyvként másodízben megjelentetett "Egyetemes testnevelés- és sporttörténet" című műve valójában a testkultúra fejlődéstörténetét tartalmazza. Mint tankönyv - Ágh Attila gondolataival élve - a testkultúra szemszögéből tükrözi az emberi nem kialakulásának, az egyenlőtlen fejlődésnek, a nemzetközi érintkezés talaján világtörténelemmé kovácsolódásának folyamatát. Mint szakkönyv pedig a Jean Paul Sartre-i dilemmával polemizálva arra törekszik, hogy a nagy egészen belül megtartsa a részletek formagazdagságát is. E célkitűzések megvalósítása érdekében szükségszerűen szakítania kellett a szokványos sporttörténeti kronologizálás (alapítás, mérkőzés, gólarány, nemzetközi kongresszus stb.) műfaji beidegzettségével. Feldolgozás-struktúrája az egyetemes testkultúra fejlődését előrevivő, minőségi változásokat hozó mozzanatok és jelenségek megragadására épül. Mögöttük - amennyiben ez a dinamikus korképsorok hátterének ábrázolásához feltétlenül szükséges - ott húzódnak a történelmi folyamatok mélyén munkálkodó erők. Maguk az események pedig úgy jelentkeznek, ahogy ezeket. az adott korok embere a maga történeti környezetében valóban megélhette."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!