„Egyél csokoládét, gyermekem, egyél csokoládét!... A cukrász művészeténél a világ minden vallása sem taníthat többet, mondhatom” – írja a XX. századi portugál költő, Fernando Pessoa. Sok más poétához hasonlóan ő is mindig készenlétben tartott az íróasztalán egy-egy tábla csokoládét. Ennek a könyvnek az érzéki élvezet a vezérmotívuma, s az olvasó sok híres csokoládérajongóval köthet közelebbi ismeretséget: Anna és Mária Terézia spanyol hercegnőkkel, akik Franciaországban tették népszerűvé a csokoládét, de Sévigné márkinővel, aki hol dicsérte, hol átkozta, Goethével aki el sem tudta képzelni, hogy kedvenc csokoládéja nélkül utazzon Svájcba. Viktória királynővel, aki egy-egy tábla csokoládét osztatott ki katonáinak, Sade márkival és Casanovával...
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
A csokoládé a boldogság forrása
Szerző:
Nathalie Bailleux Hervé Bizeul John Feltwell Régine Kopp Corby Kummer Pierre Labanne Cristina Pauly Odile Perrard Mariarosa Schiaffino
Kiadás:
Budapest, 2001
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Gazdaságtörténet
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
200 p., ill
Kötésmód:
egészvászon
ISBN:
9637525216