Munkám eddig megjelent első három kötetében a diétára szoruló megbetegedések elméleteit nem tárgyaltam részletesen és kizárólag a megfelelő konyhatechnika leírására szorítkoztam. A most megjelent negyedik kötetben azonban igyekeztem a cukorbetegség elméleteit bővebben, de népszerű és könnyen érthető formában ismertetni, mert meggyőződésem, hogy e megbetegedés eredményes diétás kezelése csak ez ismeretek birtokában lehetséges. Ez teszi lehetővé legelsősorban az étrend változatos összeállítását és olyan ételek elkészítését is, amelyek semmiben sem térnek el az egészséges ember megszokott ételeitől. Minden cukorbeteg megtalálja e diétás szakácskönyvben az ízlésének megfelelő ételeket, amelyekből cukorbíróképessége határán belül felépítheti étrendjét. A számolásban járatlanok érdekében egyszerű példákkal világítottam meg a szükséges számolási műveleteket, míg a táblázatokat úgy állítottam össze, hogy azok adatai lehetőleg számolás nélkül is értékesíthetők legyenek. Az volt a célom a receptek összeállításánál, hogy a háziasszony egyszerű eszközökkel tudjon megfelelni a diétás követelményeknek és arra is ügyeltem, hogy mai felfogásunknak megfelelően az elkészítési mód ne csak a cukorbeteg szempontjából, hanem általános hygiénikus szempontból is megfeleljen.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Hetényi Géza, Rosenberg László: A diétás beteg szakácskönyve. Változatos étrendek 4. köt. Cukorbetegek étrendje
Kiadás:
Budapest,
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Egészségügy
Terjedelem:
126 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Borítója kissé viharvert.