Valamennyien jól ismerjük a fáradtság testi és lelki tüneteit, hiszen gyakrabban érezzük magunkat fáradtnak, mint szeretnénk. Amikor már az egy vagy több panasz – mint pédául a koncentrálóképesség csökkenése, az új információk feldolgozásának lelassulása, felszínesebb szellemi állapot, lehangoltság, depresszió, szorongás, gyengeség, lelassult fizikai aktivitás, az izomfáradtság – hosszabb ideig hetekig, hónapokig is fennáll, krónikus a betegség. Ez már oly mértékű kimerültségre utal, amely a beteg életvitelét jelentősen befolyásolja; életminőségét rontja.
Jelen könyv orvosi bevezetőjében olyan érdésekre kaphatunk választ, hogy: milyen a betegség kezdete; melyek a tünetei; milyen gyakran fordul elő; kik betegednek meg ebben a kórban; melyek a típusos panaszok; milyen a betegség lefolyása; hogyan lehet elkülöníteni más betegségektől; melyek a betegség kiváltó okai; hogyan kezelhető.
A második részt dietetikus állítottá össze; melyből megtudhatjuk, hogy milyen étkezési szokásokkal, milyen étrenddel segíthetünk magunknak e betegség legyőzésében. A gyakorlati tanácsokhoz jónéhány recept is társul, mely könnyen elkészíthető és ízletes ételeket tartalmaz, amely nem csak a betegeknek, hanem hozzátartozóiknak is egészségére válik.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Moser Györgyné, Török Katalin: A krónikus fáradtság és étrendi kezelése
Kiadás:
Budapest, 2000
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Természetgyógyászat Egészségügy
Terjedelem:
90 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9638232773