A Felső-Tisza vidéke napjainkban is hagyományőrző táj. A káplákozái szokásokat illetően a habarás, a pirítás, a sütés hazája ez a vizekben, ligetekben gazdag vidék, ahol a vadhúst, a halat emberemlékezet óta fogyasztják. A receptek között találhatók egészern régi, szinte ősi eledelek, némelyek azonban a századforduló polgári konyhájáról kerültek az erdőt, mezőt járók étrendjébe, mások pedig korunk eszközeit vonultatják föl.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Makay Béla: Bográcsban, parázson. Halász- vadász- és pásztorételek. Receptek a Felső-Tisza vidékéről
Kiadás:
Budapest, 1988
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Néprajz
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
139 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
963500673X