Az ember ősidők óta fogyaszt növényeket, virágokat. Tudunk több ezer éves kínai, indiai és tibeti „füves könyvekről”. Nagyanyáink megsárgult szakácskönyveiben számos ital és húsétel tartalmaz ehető virágokat. Az olvasó e könyvben is megtalálja akár az akác vagy a bodza virágának hagyományos elkészítési módját, de azoknak a mai konyhára igazított változatát is. Könyvünk színes fotókkal illusztrált, könnyen elkészíthető receptek mellett ötleteket ad az ételek virággal történő díszítésére is. Emellett megismerkedhetünk a virágbirodalom történetével, illetve a magyar népművészet virágszimbolikájával.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Kútvölgyi Mihály: Ehető virágok. Zöldség- és gyümölcsfaragás
Kiadás:
Budapest, 2004
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
107 p.
Méret:
20 x 30 cm
Kötésmód:
karton
ISBN:
9638667818