A turista akár külföldi országba látogat el, akár saját hazája nevezetes tájait keresi fel az idegenforgalmi értékek, nevezetességek és egyéb látnivalók mellett megismerkedik a fogadó ország vagy terület jellegzetes ételeivel és italaival is. Ez napjainkban már szinte természetesnek tekinthető, így az utazás során szerzett élmények sorából nem hiányozhatnak a gasztronómiai élmények sem.
Ezért az idegenforgalomban dolgozók szakmai felkészültségének szerves részét képezik a gasztronómiai alapismeretek, benne foglalva az étel- és italismeretet. Különösen az idegenvezetőknek kell tisztában lennie ezen tudnivalókkal, hiszen tevékenységükből adódóan a legtöbb időt töltik el vendégeinkkel, a turistákkal. Elsősorban ismerniük kell saját országunk jellegzetes ételeit és italait, különösen azokat, amelyeknek híre-neve már eljutott határainkon túlra is. Ismerniük kell továbbá az egyes nemzetek konyháit az egyes nemzetek étkezési szokásait. Csakis ezeknek az ismereteknek a birtokában tudnak a különböző nevesebb, illetve nevezetesebb ételekről és italféleségekről szakszerű felvilágosítást, tájékoztatást adni, a vendégek étrendjével összefüggésben véleményt nyilvánítani.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Sahin Tóth Gyula, Tusor András: Gasztronómia. Étel- és italismeret
Kiadás:
Budapest, 2000
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Tankönyv
Terjedelem:
219 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Kiemelőtollal itt-ott aláhúzgálva.