A háztartás vezetése mindig nagy munka volt, de különösen sok nehézséget jelent napjainkban a dolgozó nőnek. Könnyítsük meg a háziasszonyok munkáját. Mind több és több asszony kényszerül arra, hogy a család étkezését minél egyszerűbb módon, a lehető legrövidebb időn belül oldja meg. A feladat nem könnyű, meg kell gyorsítani a sütés-főzést, de meg kell őrizni ételeink ízét és tápértékét, valamint az étkezési kultúrát is. Valamikor a sütés-főzés a jó háziasszonytól megkövetelte a jó gazdasszonyi képességet, a takarékosságot és a főzés iránti készséget. Ma ezekhez újabb igények sorakoznak: a gyors elkészítés módszereinek elsajátítása, alaposabb áruismeret (azért, hogy meg tudjuk különböztetni a gyors ételkészítésre alkalmas élelmiszereket a hosszabb időt igénylőktől) és megfelelő táplálkozás-élettani alapismeretek, ezek birtokában tudunk eredményesen megfelelni a követelményeknek.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Turós Emil: Ízesen, gyorsan, korszerűen
Kiadás:
Budapest, 1966
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
389 p.
Kötésmód:
papír