Az itt közölt receptekben foglalt szakácsművészetet, az étrend helyes összeállítását, csak úgy lehet megérteni, ha a helyes táplálkozási iránnyal tisztában vagyunk. Az új táplálkozási irány a táplálkozás megváltozott tanának szükségszerű következménye, Alapos változtatásokat kellett bevezetni, változtatásokat, melyeket úgy a háziasszonynak, mint a szakácsnőnek el kellett sajátítania, hogy kezeikben könyvünk áldásos hatását ki tudja fejteni. Ezek közül csak egynéhányra térünk ki,
1. Az étel tápláló hatása a benne foglalt vitamin mennyiségtől függ. Ezek a vitaminok elegendő mennyiségben csak a növényi eredetű tápanyagokban vannak meg, főleg a friss, zöld levelekben, szárakban, a gyümölcsben, gumókban, bogyókban és magvakban, Ezek mindegyike kiválóan alkalmas az ember táplálására.
2. Az állat a növényvilágban felhalmozott vitaminokból él, szóval elhasználja a vitaminokat. Innen van az, hogy a leölt állat húsa rendkívül vitaminszegény. A vitaminok egyes szervekben, például a májban felhalmozódnak, ezek azonban más okból nem valók az ember táplálására, Valamennyi húsféle, a halat és a szárnyast is beleértve, rossz energiaforrás és bizonyos idő múlva a szövetek bomlását segíti elő.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
B. Brupbacher-Bircher: Korszerű vegetárius szakácskönyv
Kiadás:
Budapest, 1942
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
236 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
A borító elülső lapja elválik.