A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb halételek elkészítésének pontos leírása mellett bemutatják és osztályozzák az egyes halfajtákat mint konyhai nyersanyagokat. Természetesen megtanítanak a legfontosabb konyhatechnikai fogásokra is, pl. a tisztításra, a keserűfog és a gerinchúr eltávolítására, az irdalásra, filézésre, tűzdelésre stb. A halételekhez illő kiegészítők - köretek és mártások - is helyet kaptak a kötetben.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Kozmér György, Tusor András: Régi magyar halételek
Kiadás:
Budapest, 1991
Kiadó:
Kategóriák:
Sorozat:
Terjedelem:
79 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9630935393