A római tál nem más, mint a háziasszonyok által egyszerű használata folytán igen kedvelt „römertopf". Nevét onnan kapta, hogy „már a régi rómaiak is használták.” S mivel visszakanyarodtunk a régi időkbe, a szerzők bemutatják a római kori konyhaberendezést vendégfogadókat a hazánk területén található leletanyag és korabeli forrásművek alapján recepteket is közölnek, sőt római orvos írók véleményét a helyes táplálkozásról. A manapság közforgalomban levő római tál a gasztronómiának úgyszólván önálló fejezetét nyitotta meg. A könyv további részei ezzel a módszerrel, illetve a római tál kezelésmódjával ismertetik meg az olvasót. A rengeteg recept között a húspótló ételeket tartalmazók számíthatnak különös érdeklődésre.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Római tál
Szerző:
Bajtala István Marczinek László Pető Mária
Kiadás:
Budapest, 1987
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
111 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632324528