"Az étkezés - meg előkészületei -, alapvető szükséglet, de ha úgy veszem élvezet, nosztalgia: életmód. Kirándulók, kempingezők, táborozók, vízen és hegyen járók számára pedig ünnepi esemény. A tűzrakás - alkalmas helyen és módon - már önmagában is gyönyörűséget adó cselekvés. Ha meg bármit sütnek-főznek a tűzön, annak becsesebb, ízesebb lesz minden falatja. Az egyszeri tanyásgazda azt kérdezte őszi szántáskor a bérestől, hogy melegedne-é, vagy enne inkább? Mire az egyszeri ember mély bölcsességgel így válaszolt: szalonnát sütnék gazduram! S ebben benne van a tűz melege, meghittsége, a pihenőben készülő étel illata, íze, mindenestül."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Dobozy László: Sütés-főzés hegyen-völgyön vízparton
Kiadás:
Budapest,
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Útikönyv
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
133 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9637542752